Батьківські збори 2013

Гурт "Мальви"

Батьківські збори, які відбулися в Радинському НВО І-ІІІ ступенів 30 січня цього року мали порядок денний «Страх відзеркалення». Директор НВО Н.М.Лишиленко зробила уявну екскурсію для батьків в історію оцінювання знань учнів і наслідки, які з цього випливають. Реакція школяра на оцінку залежить від розумності батьків. В першу чергу батьки повинні бачити позитив у роботі дітей (навчанні), а лише потім шукати причину негативної оцінки. Потрбіно розуміти, що дитина, виконуючи свою роботу в школі, може помилятися, але батьки повинні слідкувати за тим, щоб це не ввійшло в систему. Попутно Надія Михайлівна аналізувала результати навчальної діяльності учнів за І семестр. Батьки з великим інтересом сприймали цю інформацію.

З цікавістю батьки розглядали й виставку – звіт гурткової роботи за перше півріччя. Цікавими, різнотипними були вироби дітей, які мають чудових наставників: Нестерову К.П., Романенко М.В., Надбережну Н.О. Батьками одночасно була підтримана кандидатура Вакуленка Сергія Миколайовича на посаду голови батьківського комітету; винесено подяку бувшому голові Яременку П.І., діти якого закінчили школу.

Кожний класний керівник в індивідуальному порядку ознайомив батьків із станом навчання його дитини.

Продовженням батьківських зборів став прекрасний концерт юних талантів школи (підготовлений педагогом-організатором М.В.Романенко), який вони присвятили своїм родинам: матусям, татусям, бабусям, дідусям. Добрими, щирими словами до своїх батьків та до присутніх звернулися ведучі свята Ігнатенко Вікторія та Куракса Діна. У своїх вітаннях вони славили маму, як берегиню роду, тата, як доброго господаря. І ось у танці закружляли, мов лебідки, дівчатка 1 та 2 класів, які своїми чарівними сукнями нагадували наречених. Гаряче аплодували глядачі Тетяні Гаєвській, Анні Лишиленко, Анні Семененко, Софії Вязаловій. До сліз всіх зворушила пісня «Мамина сорочка», яку виконав сімейний дует у складі Алли Кіндратенко та її донечки Карінки. Щирі, ніжні, ласкаві слова, прекрасні голоси, майстерне виконання глибоко проникли в душу кожного. Зал слухав, мов зачарований, а сльози бриніли в очах, і кожен зрозумів, що та родина щаслива, в якій є мама, яка завжди приголубить, допоможе, розрадить. Довгими бурхливим оплесками дякували всі за цю чудову пісню. Прекрасні, змістовні інсценізації про родину показали учні 3 класу Лісовський Ілля, Яценко Влада, Ошурко Дарина, Шевель Маріанні, а також четвертокласники Каріна Кіндратенко, Анна Ющенко, Настя Ющенко, Аліна Дехтяренко та Данило Чумак. Завершив свято наш прекрасний танцювальний колектив «Мальви» (учні 4-10 класів), який подарував усім чудовий танець «Україна». Розмаїттям кольорів їхніх українських костюмів, виготовлених бучанськими майстринями, засяяв святково зал. Звичайно, велику роль відіграє те, як діти ведуть себе на сцені, як володіють майстерністю танцю, а це заслуга керівника колективу І.В.Білько.

Привітати свої родини завітали й наші найменші друзі-дошкільнята, які подарували ніжні рядочки вдячності своїм рідним за своє виховання та безмежну любов до них, наймиліших діток. Це Аліна Буряк, Владислав Карп’юк, Євгеній Буйденко, Валерія Каплун.

Таке спілкування школи і батьків зміцнює роль навчального закладу у формуванні активних життєвих позицій школярів.

В.В.Богдан, заступник директора Радинського НВО

Кiлькiсть переглядiв: 175