Звіт про проведення заходів, спрямованих на посилення збереження життя і здоров’я здобувачів освіти у Радинському НВО І-ІІІ ступенів

Основною метою проведених заходів було попередження дитячого травматизму і нещасних випадків під час освітнього процесу, організації роботи з питань збереження життя і здоров’я здобувачів освіти та формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров'я, популяризація основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді, розвиток в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя.

Вчителі, класні керівники та класоводи проводили інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань безпеки в Інтернеті, попередження вживання алкогольних напоїв, наркотичних речовин, прекурсорів, дитячого дорожнього-транспортного травматизму,профілактики шлунково-кишкових захворювань, дотримання санітарно-гігієнічних норм, з пожежної безпеки, правил поведінки у період розповсюдження гострих респіраторних інфекцій, поводження з лікарськими засобами та медичними препаратами, незнайомими хімічними речовинами та вибухонебезпечними предметами, біля водойм та на льоду, користування газовими та електричними приладами, громадськими транспортом тощо. Було оновлено куточки з безпеки життєдіяльності у закладі освіти . Індивідуально проведено бесіди з батьками щодо посилення контролю за поведінкою дітей, використання ними небажаного, небезпечного або забороненого Інтернет-контенту.

Було проведено роз’яснювальну роботу серед учнів щодо поведінки в умовах низьких температур, попередження випадків переохолодження та обморожень.

Сестрою медичною проведено навчання учасників освітнього процесу з надання першої домедичної допомоги при переохолодженні.

Педагогом соціальним проведено роботу з метою виявлення у здобувачів освіти депресивних станів та запобігання суїцидальних випадків, індивідуальне консультування учнів для зниження психоемоційного напруження й надання допомоги у вирішенні конфлікту. З учнями 9-11 класів проведено бесіду «Інтимне селфі в інтернеті – жарт чи небезпечний ризик», з учнями 7-8 класів «Як побороти стрес і депресію, безпечний інтернет» та з учнями 11 класу «Плануємо майбутнє». Оформлено стенд «Безпека в Інтернеті. Шкідливі звички чи життя в своє задоволення».

До проведення заходів було залучено інспектора ювенальної превенції Іванківського ВП Вишгородського ВП ГУ НП в Київській області Хоменко Наталію Святославівну.

Кiлькiсть переглядiв: 92