Платформи для самоосвіти

1. Електронний курс для учнів «Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе».

Мета курсу –підвищення рівня конфліктологічної компетентності здобувачів освіти, вмінь і навичок вирішення конфліктів мирним шляхом, ненасильницької поведінки та громадянської позиції.Курс є методичним додатком до програми факультативу «Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе» і програми гуртка «Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації».

URL: http://course.la-strada.org.ua/story_html5.html

2. Платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри.

На платформі можна безкоштовно продіагностувати власні схильності, здібності, краще зрозуміти свої професійні інтереси, який вид професійної діяльності Вам більше підходить, оцінити власний потенціал та розробити стратегію кар’єрного зростання.

URL: http://profi.dcz.gov.ua/.

3. Тести, книги і сайти для профорієнтації. На цьому ресурсі представлено тести, опитувальники професійних нахилів, книги, у яких автори пояснюють як розширити знання про себе та світ професій, щоб зробити усвідомлений вибір фаху. Також пропонують формули, за якими можна самостійно утворити нові професії, затребувані у майбутньому та онлайн-курси, які презентують відеолекцї про особливості різних професій: психолог, бізнес-консультант, журналіст, менеджер із туризму.

URL: https://studway.com.ua/proforientacia/.

4. Онлайн-ресурс«Школа без цькувань».

На ресурсі зібрано авторські та перекладені матеріали на тему шкільного цькування й протидії йому. На сайті розміщено практичні рекомендації для дітей, вчителів та батьків щодо роботи із ситуацією булінгу.

URL: https://studena.org/onlajn-resurs-shkola-bez-tskuvan/

5. Віртуальний інформаційно-ресурсний центр «Дитинство без насильства»

Спеціалісти, які працюють з дітьми, батьки та самі діти можуть знайти актуальну й корисну інформацію щодо проблем і профілактики насильства над дитиною.

URL:https://rescentre.org.ua/dytyna-svidok

Кiлькiсть переглядiв: 133