«Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності»

З 13.03 по 17.03 в Радинському НВО було проведено тиждень з безпеки життєдіяльності «Безпека життєдіяльності – найважливіше завдання у ХХІ столітті». На уроках основ здоров’я, класних і позакласних годинах проводилися різноманітні заходи щодо попередження виникнення небезпечних ситуацій природного, техногенного, соціального, політичного характеру.

З метою запобігання травмування та загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання школярів правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення класоводи початкових класів щорічно організовують екскурсії до пожежної частини с. Радинка. Між учнями провівся конкурс малюнків «Безпека мого життя».

Заступник директора з виховної роботи Нестерова В.В. виступила на загальношкільній лінійці щодо запобігання невиробничого травматизму серед дітей. В кожному класі поновлено інформаційно-довідкові куточки з питань безпеки життєдіяльності.

На знання правил безпечної поведінки з питань профілактики невиробничого травматизму члени учнівського самоврядування провели вікторину в 3- 4 класах «Що означає жити в безпеці?»

Діти взяли участь у рольових іграх: «Виклик служби пожежної безпеки» (5кл). Питання безпеки розглядалися під час проведення круглого стола «Екстремальні та надзвичайні ситуації» (9 кл).

Під час проведення Тижня знань у школі організували з дітьми відпрацювання практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим і потерпілим: практичне заняття «Дії під час надзвичайних ситуацій» (6 кл), «Евакуація під час пожежі» (7кл).

«Надання невідкладної допомоги у надзвичайних ситуаціях», «Штучне дихання» (8 кл), «Непрямий масаж серця і штучне дихання»(10 кл), «Допомога потерпілому у разі непритомності» (11 кл).

Проведена робота була змістовною, корисною, цікавою. Діти показали достатній рівень знань з правил безпеки життєдіяльності населення.

Марина Романенко, педагог-організатор

/Files/images/IMG_2170.JPG/Files/images/IMG_2173.JPG/Files/images/IMG_2174.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 192