Тиждень права

/Files/images/IMG_1746.JPG/Files/images/IMG_1748.JPG/Files/images/IMG_1750.JPG

Реалізація сучасних концепцій виховання ґрунтується на багатьох аспектах особистісно-орієнтовного розвитку, одним з яких є правове виховання. Завдання правового виховання учнів не варто розглядати як послідовні етапи правовиховної роботи школи. Вирішення цих завдань здійснюється в органічній єдності та взаємозалежності в навчально- виховному процесі школи та за її межами через реалізацію конкретного змісту правового виховання. Одним з дієвих способів звернути увагу учнів на взаємопов’язаність і необхідність знань, які вони отримують у школі, дати їм змогу поглянути на навчальні предмети не як на сукупність правил, а як на щось живе, що постійне розвивається, є проведення предметного тижня.

Запропоновані заходи дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативних навичок і звичок поведінки.

На початку Тижня було проведено книжкову виставку «Права людини», «Що ми знаємо про Конституцію України»

Проведення інформаційної години: «10 грудня – День прав людини”дозволило ознайомити учнів початкової школи із основними правовими поняттями. Захід було проведено в ігровій формі, оскільки саме гра дозволяє учням-початківцям найбільш ефективно набути вміння та навички навчально-пізнавального процесу.

Своєрідним у правовому вихованні молодших школярів є те, що цю роботу здійснюють не лише вчителі початкових класів, але залучаються й учні старших класів, яких готує до цієї роботи вчитель правознавства Яценко Інна Валеріївна.

Серед учнів середньої школи було проведено конкурс електронних презентацій на правову тематику. Захід було спрямовано на розширення знань учнів про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина, про органи державної влади України, зокрема законодавчі, їх функції та повноваження, а також виховання в учнів почуття патріотизму поваги до рідних, однокласників, учителів.

Запропонований головою учнівського самоврядування Іриною Білько , учницею 10-го класу показ відеофільмів «Конвенція про права дитини», «Декларація про права дитини», з обговоренням на засіданні правового лекторію.Мав успіх серед старшокласників. Обґрунтування та визначення змісту прав дитини спонукали до дискусій та обговорень серед учасників.

На останок Тижня було проведено виставку-конкурс малюнків «Я знаю свої права».

Педагог – організатор Романенко Марина

/Files/images/IMG_1735.JPG/Files/images/IMG_1733.JPG/Files/images/IMG_1736.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 191