Відкритий виховний захід, присвячений Дню українського козацтва. День Захисника Вітчизни.

«Слава не поляже, а про себе розкаже».

14 жовтня — День українського козацтва. День Захисника Вітчизни. Зазначене свято встановлено, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення.

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави — гімні України. Козаків можна побачити на парадах українського війська, їх зображення є на українських грошах та поштових марках. А про малого хлопця і дорослого парубка, що вміє відстояти свою честь і захистить слабшого, старого, жінку, у нас кажуть: справжній козак.

Показати свою кмітливість, спритність підтвердити славу козацьку зібралися учні Радинського НВО в переддень свята. Учнівською радою на чолі з педагогом – організатором було організовано і проведено змагання «Слава не поляже, а про себе розкаже».

Вийшли поборотися дві команди «Українські отамани» учні 9 класу та «Український гарт» учні 8 класу. Пройшовши всі шість естафет – це «Посадка та збирання картоплі», «Козацька кмітливість», «Приготування кулешу», «Як козаки через річку переправлялися», «Втеча полоненого козака», «Повзунець», завершили турнір конкурсом «За рідний край – хоч помирай» - перетягування канату, перемогу вибороли «Українські отамани».

Козак в уявленні українця — це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України. А сьогодні козак - це не той, хто одягнений у шаровари. Козак, це перш за все, воїн за духом, але воюватиме він тільки за одну річ - свободу. То ж хочеться побажати нехай прагнення волі та незалежності і надалі буде неодмінною рисою українських козаків, українських парубків.

Після складних випробувань на наших парубків і всіх гостей присутніх на святі чекала смачна і запашна каша. Хочеться висловити щирі слова вдячності всім тим, хто відгукнувся і підтримав організаторів свята у приготуванні каші.

Педагог – організатор

Романенко М.В.


/Files/images/IMG_1525.JPG/Files/images/IMG_1526.JPG/Files/images/IMG_1529.JPG/Files/images/IMG_1538.JPG/Files/images/IMG_1545.JPG/Files/images/IMG_1559.JPG/Files/images/IMG_1564.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 190