Об’єднали всіх спільні інтереси

28 – 29 листопада 2015 року в місті Києві відбулася конференція «Безпечне харчування на радіоактивно забруднених територіях», за сприяння пана Д. Коваки (Японія), голови асоціації «Фонду безпеки продуктів харчування та життя». На запрошення керівника проекту в Україні Тетяни Андросенко у цій конференції взяли участь директор Радинського НВО І-ІІІ ступенів Лишиленко Н.М. та сільський голова села Радинка Шулькевич В.І. Роботу конференції вела і спрямовувала Голова Місії Посольства Японії в Україні пані Накано, а також Лазарев М.М. – завідувач лабораторії УНДУ сільськогосподарської радіології, Корзун В.Н. – доктор медидичних наук, професор завідувач лабораторії «Спеціальних харчових продуктів та епідеміології харчування», член експертної комісії при ДУ «Інститут гігієни та медичної екології імені О.М. Морзєєва НАМН України, голова проблемної комісії МОЗ України, керівники Народицького району, директор шкіл з Овруцького, Народицького, Переяслав – Хмельницького р –ну, с. Нові Мартиновичі Полтавської області.

Об’єднали всіх спільні інтереси, пов’язані з трагедією, що сталася 11 березня 2011 року м. Фукусімі і катастрофою на Чорнобильській АЄС 26 квітня 1986 року.

Під час роботи конференції створено з директорів шкіл ГО «Асоціація освітян за безпечне майбутнє» членом якої стала Лишиленко Н.М.

Велике спасибі японським друзям, які протягують руку допомоги українцям, в першу чергу їх дітям. Конференція – це не тільки теоретична робота, але і показ того, як Ковака сан вирішує проблеми, пов’язані із здоров’ям дітей. Надіюся, що співпраця з японською асоціацією дасть свої плоди.

М.В. Романенко

педагог - організатор

Кiлькiсть переглядiв: 208