Розлетілися позиви під кодовою назвою «Радинка SOS».

Здоров’я нації і в першу чергу дітей, повинно бути пріоритетом держави, і основою цього є харчування дітей. А медичний огляди, які другий рік поспіль проводяться на кошти, виділені Європейським Союзом на базі Іванківської районної лікарні, підтверджують: наші діти мають багато недугів. В Радинському НВО немає ні однієї дитини, віднесеної до основної групи здоров’я. Дуже приємно, що питаннями здоров’я наших дітей опікується людина, яка на власному досвіді відчула наслідки аварії на ЧАЕС – це засновник і перший ректор Гомельського медичного інституту професор медицини Юрій Іванович Бандажевський. Він постійно доносить до світової громадськості те, що дітям чорнобильської зони потрібне якісне харчування, на яке, на жаль, держава не знайшла коштів. Після тривалої роботи Юрія Івановича в нашу школу завітали три професори медицини Франції, а через день голова благодійного фонду в Італії MONDO IN CAMMINO («Мир в движении») Масімо Бонфаті. Коли він дізнався, що ми організували харчування учнів 1-4 класів за батьківські кошти, але не всі батьки можуть оплатити харчування, він декілька разів перепитував: «Як, одні діти йдуть обідати, а другі в цей час залишаються в класі?». Побачивши їдальню, багато порожніх столів і після тривалої бесіди прийняв рішення: дітям Радинського НВО потрібно допомогти. При поверненні в Італію сеньйор Масімо розпочав роботу по збиранню коштів для харчування дітей. Фоторепортер Пауло Міттіка розмістив фотографії наших учнів, які облетіли весь світ, на сайті фонду. А в США в штаті Атланта на фотовиставці ці фотографії посіли І місце.

Далеко за межі Італії розлетілися позиви під кодовою назвою «Радинка SOS».

Другий візит сеньйора Масімо був для нас дуже приємним. Він прїхав з командою однодумців – це Мауріціо Куиріко – керівник асоціації «Африка – 2000», фоторепортери асоціації Юліан Тіаро (Німеччина) та Пауло Міттіка. В школі вони пробули два дні, ночували в багатодітній родині( де виростає троє хлопців, один опіка) Олександра Карпюка.

І як результат цього візиту - розпочато безкоштовно харчування дітей ДНЗ, учнів 1 – 11 класів, які крім обіду мають легкий сніданок.

Юрій Іванович Бандажевський зумів переконати Масімо Бонфаті, що повинна бути вітамінізація і на це були теж виділені кошти. Висловлюю слова вдячності цим небайдужим людям.

Н.М. Лишиленко

директор Радинського НВО

/Files/images/IMG_9815.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 280